Litterær Lounge skal i udgangspunktet være gratis; der er tale om litterære arrangementer med et musisk tvist. Vi vil gerne afholde arrangementer med forfattere, der både er etablerede og/eller en del af vækstlaget/undergrunden. Vi har forfattere med, der fx har udgivet tekster i et Tidsskrift, et værk på et redaktionelt uafhængigt forlag, driver en litteraturblog eller på anden måde har gjort sig bemærket i det århusianske kulturliv. Vi forsøger at have en mangfoldig vifte af forfattere med til vores arrangementer, men alle forfattere bliver udvalgt af vores kyndige frivillige arrangører. Det betyder også, at nogle bliver valgt fra i processen. Men vi opfordrer alle til at sende tekster til os og bestræber os på, så ofte vi kan, at give feedback på de tilsendte tekster.

 

Vi arrangerer med frivilligt gåpåmod og med passionen som en vigtig del af visionen; Litteraturen lever! Vi knytter os ikke til noget bestemt sted, men udvælger stedet fra gang til gang, selvfølgelig med favorit-steder iblandt, hvor vi hellere end gerne kommer flere gange.

 

På sigt vil vi meget gerne sikre bedre lønvilkår for forfattere og musikere, når de udfører et stykke arbejde, men dette kræver, at vi bliver ved med at holde vores høje kvalitet, så Litterær Lounge forhåbentligt kan blive støttet af fonde, kunststøtte etc. i fremtiden, hvilket vil gøre det muligt at aflønne forfattere og musikere. Indtil videre udfører de også deres arbejde med både frivillighed og passion, hvilket både vi og publikum er taknemmelige for.

 

Vi er eller har fået støtte fra: Off Track 2017, Urkraft 2015 ifb. med Mejlgade for Mangfoldighed 2015 (en del af kulturstyrelsen), CrossEyes og Soul Shine til indkøb af PA-anlæg (private virksomheder). Tak.

 

Initiativtager og frivillig arrangør: Daniel Boysen