Louise Juhl Dalsgaard læste op, da Litterær Lounge besøgte Ballet Akademiet i foråret. Hun er en af de forfattere, der kan opleves på BogGods til sommer.

OLGA RAVN

Sted: Kristian F. Møller Tid: 28. maj kl. 18.00 Pris: Gratis

Mød Olga Ravn, som vil læse op og og fortælle om sin nye science-fiction roman, De Ansatte, som undersøger, hvad forskellen er på et menneske og en ting, og hvad det vil sige at være i live. De Ansatte har allerede modtaget en stjerneregn fra alskens anmeldere, hvilket førte til at bogen blev udgivet en dag før den planlagte udgivelsesdato.

 

BJØRN ISAK OG MADS PEDER WINTHER SØBY

Sted: Løve’s Bog- og VinCafé Tid: 29. maj kl. 19.30 Pris: Gratis

Oplev de to forfattere læse op fra deres seneste værker og snakke om tilblivelsen af dem. Isaks debut, novellesamlingen Rav, cirkulerer om ensomhed, tab, valg og fravalg og Søbys Vi var mennesker i skyggernes følger en ung sønderjyde i en tysk skyttegrav under 1. verdenskrig, som reflekterer over livet, døden, kærligheden, kultursammenbrud, Gud og alt derimellem.

 

POETRY SLAM PÅ BART

Sted: Bart Tid: 31. maj kl. 20.00 Pris: Gratis

7 digtere dyster i en kamp på ord. De har 3 minutter og 10 sekunder til at sige hvad de vil og imponere de fem tilfældigt udvalgte dommere, der sidder blandt publikum. Dysten foregår gennem 3 runder og efter hver runde elimineres de slammere, der har fået de laveste point. Til sidst kåres en vinder.

 

HELLE HELLE

Sted: Kristian F. Møller Tid: 2. juni kl. 12.00 Pris: Gratis

Helle Helle læser op fra sin seneste roman de, der handler om en 16-årig pige og hendes alvorligt syge mor. Romanen kredser om sygdom, sorg og tab, selvom de to karakterer kun taler om alt andet end netop disse emner, hvilket gør det til en roman om sprog, der ikke slår til, men alligevel gør det.

 

METTE HOLM OM HAKURI MURAKAMI

Sted: Kristian F. Møller Tid: 6. juni kl. 18.30 Pris: Gratis

Mette Holm er cand. mag. i japansk og antropologi og er mest kendt for at oversætte Haruki Murakamis bøger til dansk. Til arrangementet vil hun fortælle om sit arbejde med at oversætte Murakamis bøger og om den seneste udgivelse Mordet på kommandanten bind 1, som handler om en portrætmaler, der svigtes af sin hustru og flytter han ind i et hus oppe i bjergene, som har tilhørt en berømt, gammel maler.

 

SØG SKRIVEOPHOLD I BERLIN

Deadline: 10 juni

Tækker Group stiller to lejligheder og et atelier til rådighed i Berlin, som kunstnere (performere, forfattere og billedkunstnere) fra Region Midtjylland kan ansøge om at få et månedlangt ophold i i perioden 1. november 2018 til 31. marts 2019. Opholdet har et administrationsgebyr på 800kr.

 

ENGLISH POETRY SLAM

Sted: BART Tid: 14. juni kl. 20.00 Pris: Gratis

7 talented poets will be battling it out in a competition of word-wizardry to win eternal glory and the right to call themselves a slam-champion – and this time it’s in English! There are still free spaces to join the stage as a slammer.

 

CARMEL NORDIC PRÆSENTERER LARS SAABYE CHRISTENSEN

Sted: Hotel Carmel Tid: 17. juni kl. 18.30 Pris: 150 kr. (inklusiv mad)

Indtil nu har vi endnu ikke nævnt Carmel Nordic i vores litteraturguide, fordi de som regel er udsolgt inden guiden udkommer. Til denne aften vil den norske forfatter Lars Saabye Christensen samtale med Rikke Kragelund fra Nordisk Sprog og Litteratur, og der vil blive serveret mad fra den nyåbnede restaurant Huset Cármel.

 

FESTIVALER

BogGods

Sted: Godsbanen Tid: 16.-17. juni Pris: Gratis

Til BogGods kan du møde 70 bogforlag, litterære tidsskrifter og ordelskende grafiske projekter, der leverer levende litteratur til alt fra udgivelsesreceptioner til oplæsninger og musik. Derudover kan du også få indblik i de praktiske og kunstneriske processer omkring boghåndværk.

 

LitteratureXchange

Sted: Forskellige steder i Aarhus Tid: 14.-24. juni Pris: Varierende for hvert arrangement

LitteratureXchange er en ny, international litteraturfestival i Aarhus, som har  et omfattende program med ca. 100 arrangementer. Mange af arrangementerne har et internationalt perspektiv og udfolder sig i byrummet, ved at finde sted flere forskellige steder i Aarhus.

 

NorthLit

Sted: ARoS, Testrup Højskole og Godsbanen. Tid: 20.-24. juni Pris: 250-1700 kr.

NorthLit er en ny, nordisk litteraturfestival, som i år sætter fokus på den lange og rige tradition arabisk litteratur har, men som vi dårligt kender i Danmark, fordi så få forfattere oversættes. For den billigste billet kan du få et dagspas til festivalen, mens den fulde pris inkluderer et ophold på Testrup Højskole.