Morten Ramsland var med da Litterær Lounge besøgte SmagFørst Vinbar, og kan i denne uge opleves til Litterær Støttefest hos Frontløberne.

Mandag

Tegneserie læsekreds

Sted: Studenterbaren Tid: 19.00-22.00 Pris: Gratis

Kontur – Aarhus Tegneseriefællesskab inviterer til læsekreds, for at snakke om den franske “Gamle Gubber 1” af Wilfrid Lupano og Paul Cauuet. Konturs mission er at sætte fokus på tegneserier i almindelighed og den aktuelle danske tegneseriescene i særdeleshed i Aarhus og omegn.

 

Onsdag

Leonora Christina Skov: “Den, der lever stille” – køn og kunst

Sted: Arnold Busck Tid: 15.00-16.00 Pris: Gratis

Med udgangspunkt i hendes seneste roman Den, der lever stille, vil forfatter Leonora Christina Skov diskuterer om normerne ”kønner” os til et kønsløst liv – Hvad er omkostningerne ved at gøre oprør, og hvor ligger det personlige ansvar? Kan god kunst – som Leonoras roman – bidrage til et ”kønnere” liv? Efter oplægget er der mulighed for dialog og signering.

 

Torsdag

Litterær støttefest hos Frontløberne

Sted: Frontløberne  Tid: 19.30-22.30 Pris: Gratis

Litterær Lounge holder støttefest med oplæsninger og musik. Du kan høre oplæsninger fra Morten Ramsland, Sisse Mølgaard Poulsen og Noa Kjærsgaard Hansen samt en række mindre kendte stemmer fra den åbne scene. Aftenen bliver afrundet med en koncert af Søren Manscher og lodtrækning af bogpakker.

 

Sygdom i litteraturen

Sted: Kommabar Tid: 19.30-21.30 Pris: 30kr.

Forfatterne Johanne Kirstine Fall og Louise Juhl Dalsgaard diskuterer sygdomsskildringer i litteraturen. Falls roman Der er altid nogen at befri (2017), handler om en ung kvinde, som indlægges på Psykiatrisk Hospital med anoreksi og Dalsgaards roman Det dér og dét der (2017) handler, ud over en ung kvindes barndom og opvækst, også om et langstrakt sygdomsforløb, og de følger forløbet har.

 

Lørdag

Oplæsning med Daniel Boysen

Sted: Kristian F. Møller Tid: 15.30-16.00 Pris: Gratis

Hør Daniel Boysen læse op fra sin nyligt udgivne fotografiske digtsamling En vase i brystet, som foregår i en vekselvirkning mellem erindring om mennesker, der er trådt ud af verden, og den stilstand, som døden er. Fotografierne fortæller en sideløbende historie og understøtter tematikker uden at være 1:1 med ordene.

 

Alle dage tilbage

Sted: Godsbanen Tid: 15.00-16.30 Pris: Gratis

Forfatterne Louise Juhl Dalsgaard og Søren Fauth vil læse tekster, der peger lige dele frem og tilbage. Begge forfattere skriver med omdrejningspunkt i den sorg, der er forbundet med at famle efter fortid og søge efter fremtid, men aldrig rigtig finde sig til rette i det nu, der gælder – eller i sig selv.

 

Forårsmarked med kunsthåndværk og ord

Sted: Åby Bibliotek Tid: 10.00-14.00 Pris: Gratis

Biblioteket afholder forårsmarked i litteraturhaven, hvor der vil være lokalt kunsthåndværk, oplæsninger, musik og litteraturbytteri. Man kan også bytte planter, stauder og stiklinger. Der kan købes små retter, smage på vin, kage og kaffe

 

Søndag

Oplæsning med Thomas Korsgaard

Sted: Kristian F. Møller Tid: 14.00-15.00 Pris: Gratis

Thomas Korsgaard debuterede i 2017 med den anmelderroste Hvis der skulle komme et menneske forbi og har nu udgivet En dag vil vi grine af det (2018), som fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem med underskud, men som i denne roman pludselig kommer til penge.